Ştiţi cât valorează CV-ul vostru pus gratis pe LinkedIn? 2,2 miliarde de dolari. Reţeaua socială a ajuns la 376.000 de utilizatori în România

Autor: Adrian Seceleanu 06.01.2011

Reţeaua de socializare de business LinkedIn intenţionează să se listeze la bursă în acest an şi a selectat deja consultanţii financiari pentru această operaţiune, scrie Reuters, citând surse apropiate discuţiei.

Morgan Stanley, Bank of America şi JPMorgan vor fi implicate în operaţiune, potrivit sursei citate.

"Listarea la bursă este doar una dintre mişcările pe care le avem în vedere" a declarat un purtător de cuvânt al companiei, fără a oferi alte detalii.

Compania, care nu oferă detalii despre veniturile sale, face bani din publicitate şi diferite servicii. Sursele citate de Reuters nu au oferit agenţiei detalii în legătură cu valoarea pe care se aşteaptă reţeaua să o atingă odată cu listarea.

Totuşi, valoarea la care sunt tranzacţionate acţiunile LinkedIn pe piaţa secundară privată SharesPost arată că reţeaua socială are în prezent o valoare de 2,2 miliarde de dolari.

Printre acţionarii companiei se numără fondurile de investiţii Sequoia Capital, Greylock Partners, Bessemer Venture Partners şi banca de investiţii Goldman Sachs.

Peste 97 de milioane de persoane folosesc în prezent reţeaua LinkedIn, dintre care 375.908 sunt din România, potrivit datelor de pe pagina web a companiei. În iulie 2010, LinkedIn avea 272.000 de utilizatori pe plan local.

Reţeaua de socializare Likdedln a devenit şi în România un instrument folosit de companiile de recrutare. Astfel că aproape 85% din companiile de pe piaţa locală folosesc o reţea de socializare precum LinkedIn, Twitter sau Facebook atunci când fac recrutări, iar peste jumătate dintre acestea au avut succes folosind această metodă de recrutare, arată un studiu realizat anul trecut de studenţii programului de Executive MBA oferit de şcoala de business Asebuss, derulat în parteneriat cu instituţia americană Kennesaw State University. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 200 de specialişti din domeniul resurselor umane din România şi din America.