Facebook, "profituri peste orice aşteptări". Compania ar putea începe să raporteze public încă din 2012

Ziarul Financiar 07.01.2011

Facebook are profituri care depăşesc orice aşteptări potrivit unor documente oferite de Goldman Sachs clienţilor interesaţi să cumpere acţiunile reţelei de socializare, iar afluxul de investitori ar putea determina compania, până în aprilie 2012, să raporteze public rezultatele financiare, informează Mediafax citând Reuters.

Facebook ar putea fi nevoită, din aprilie 2012, să înceapă să publice raportări similare celor efectuate de companiile listate le bursă, în urma interesului ridicat al investitorilor pentru acţiunile companiei, potrivit documentelor Goldman Sachs, al căror conţinut a fost dezvăluit Reuters de către mai multe surse.

Situaţia ar putea conduce la mult-anticipata ofertă publică iniţială a Facebook, însă nu există nicio garanţie că reţeaua de socializare va începe să vândă acţiuni publicului doar pentru că raportează ca o companie listată.

Potrivit documentelor prezentate de Goldman Sachs potenţialilor investitori, Facebook a avut un profit net de 355 milioane de dolari în primele nouă luni ale anului trecut, la venituri de 1,2 miliarde de dolari, a declarat pentru Reuters o sursă care a avut acces la discuţii.