SIVECO: nu avem emoţii pentru 2011, avem contracte semnate pe mai mulţi ani

Autor: Adrian Seceleanu 10.01.2011

SIVECO (Sociéte Informatique Ventes Et Conseiles), cel mai mare producător local de software, la care deţine acţiuni şi un fond de investiţii al gigantului american Intel, a închis anul 2010 cu o cifră de afaceri de 259 de milioane de lei (61,5 mil. euro) în creştere cu 20% faţă de anul precedent, pe fondul creşterii numărului de contracte noi, potrivit datelor companiei.


Pentru acest an, compania estimează că îşi va menţine ritmul de creştere a veniturilor, având în vedere că producătorul de soft are deja semnate contracte pe mai mulţi ani cu clienţi din România şi străinătate. "Pentru 2011, compania SIVECO România are deja asigurată o stabilitate financiară şi operaţională solidă datorită contractării în 2010 a unor proiecte multianuale în domeniul eLearning, eCustoms, eAgriculture, eHealth, Credit Bureau în ţări cu mare potenţial din zona Africii de Nord, Orientul Apropiat si Mijlociu, CIS şi pentru instituţii importante ale Comisiei Europene. O altă direcţie esenţială de dezvoltare o reprezintă proiectele depuse pe fonduri structurale - atât în România, cât şi la nivel european", a declarat preşedintele şi directorul general al Siveco România, Irina Socol.

Potrivit companiei, printre cele mai importante 10 proiecte realizate în 2010 se numără lansarea programului strategic la nivel naţional de informatizare a educaţiei pentru Ministerul Educaţiei Naţionale din Regatul Maroc şi implementarea noii versiuni a Sistemului Informatic Unic Integrat - SIUI 2.0 - pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Până în 2013, Siveco România va implementa un sistem informatic integrat în 9.000 de şcoli marocane.

Compania a fost înfiinţată în anul 1992 şi se numără printre cei mai importanţi integratori de sisteme IT şi dezvoltatori de aplicaţii software de pe piaţa locală.

Acţionarii Siveco România sunt compania Siveco Netherlands, cu 42,2% din acţiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Mihail Rădăşanu - 7,62%, Siveco România - 3,75%, Gabriel Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% şi Ecaterina Crusti - 0,14%.