Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre români, care ţin banii în bănci

Ziarul Financiar 11.01.2011

Românii preferă, în condiţii de criză economică, să păstreze mai mulţi bani la bancă şi să economisească, ceea ce are efecte negative pentru economie, deoarece unele televiziuni induc un efect psihologic asupra acestora, susţinând varianta nihilistă a dezastrului din ţară, consideră premierul Boc, citat de Mediafax.

El a arătat, luni seara, că a analizat datele Ministerului Finanţelor, din care rezultă că volumul economiilor la bancă ale populaţiei a crescut în 2010, trend înregistrat şi în 2009 comparativ cu anul precedent.

"Una dintre explicaţii, dincolo de temerea faţă de criza economică, este şi această întreţinere constantă a nihilismului, a faptului că nimic nu este bine, că totul este rău în această ţară, şi, în condiţiile de criză economică, în loc ca oamenii totuşi să dea drumul şi la partea de consum, preferă să ducă mai mulţi bani la bancă şi să economisească, ceea ce este foarte rău şi ineficient pentru o economie, induce la fiecare dintre români această temere faţă de ziua de mâine şi care implicit afectează economia în ansamblu", a spus Boc, la postul public de televiziune. Mai multe despre declaraţiile premierului citiţi pe www.mediafax.ro.