Opinie Cristian Hostiuc: Implicaţiile organizării unui turneu final la fotbal: salarii mai mari sau Euro 2024? Alegeţi!

Autor: Cristian Hostiuc 11.01.2011

Din punct de vedere economic, pentru România organizarea unui Campionat European de fotbal ar fi extraordinară. Poate aşa s-ar mai face ceva din kilometrii de autostradă vânturaţi în fiecare an de cei care trec pe la putere. Am avea şi reabilitări de drumuri şi de căi ferate. S-ar face tot ce este nevoie pentru organizare, deoarece am avea o dată până când la care trebuie să se facă. S-ar da de lucru în toată economia pe orizontală, sectorul de construcţii şi-ar reveni, iar sectorul de servicii ar da boomul deceniului.

Per total, am avea un plus la creşterea economică de 3-4% pe o perioadă de3-4 ani. Haideţi să ne amintim de Universiada de acum 30 de ani, ce a făcut şi ce a lăsat în urmă. Grozăveştiul trăieşte şi acum din acele jocuri.

Dar totul are un cost. Între 4 şi 10 miliarde de euro, în funcţie de cât se fură. Întrebarea care se pune este dacă România are aceşti bani şi dacă merită. Dacă nu s-ar majora pensiile şi salariile bugetarilor 4-6 ani la rând şi dacă ar scădea numărul lor cu 250.000, am face rost de bani. Acum, cei în cauză trebuie să aleagă: salariul blocat timp de patru ani sau, mai rău, şomaj pentru 4 săptămâni de Campionat European. Alegeţi!

Citiţi mai multe pe www.prosport.ro.