Mircea Sandu şi-a făcut calculele pentru EURO 2024: "Ne-ar costa vreo 25 de miliarde". Cum comentaţi?

Autor: Doru Gheorghiu 11.01.2011

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a făcut deja mai multe demersuri, tatonând terenul în zona investitorilor străini, la potenţialii parteneri maghiari, şi luând legătura cu premierul Emil Boc, scrie ProSport. Pe acesta îl va întâlni în aceste zile pentru a discuta despre cât e de dispus guvernul să susţină organizarea Europenelor din 2024 în România şi Ungaria.

În afara întâlnirii programate cu Emil Boc, preşedintele FRF a contactat potenţiali investitori şi sponsori din sectorul privat. "Am discutat cu cei de la Enel şi Holcim, care şi-au exprimat interesul în a susţine candidatura României, urmând să se implice în execuţia lucrărilor necesare sau ca sponsori", ne-a dezvăluit Mircea Sandu. "Naşul" s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini în România.

"După un prim calcul al meu, e vorba de aproximativ 25 de miliarde de euro. Pare mult, dar sunt investiţii făcute în elemente de infrastructură care rămân României. Autostrăzi, aeroporturi, stadioane...", a declarat Mircea Sandu într-un interviu acordat ProSport. Citiţi mai multe pe www.prosport.ro.