Un fost şef de SMG obţine 40 de lei în plus la recalcularea pensiei, iar un general de brigadă, 287

Autor: Mediafax 12.01.2011

Un general, fost şef al Statului Major General, care a cerut recalcularea pensiei militare pe baza adeverinţelor de venit, a câştigat în plus la pensie 40 de lei, a anunţat, miercuri, generalul de brigadă Mariana Lupu, şeful Secţiei Financiar-Contabile din MApN.

Oficialul MApN a susţinut, miercuri, o declaraţie din presă în cadrul căreia a oferit detalii despre procesul de recalculare a pensiilor militare. În acest context, ea a oferit şi exemple de pensii care, după caz, au crescut sau au scăzut în urma procesului de recalculare.

Mariana Lupu a spus că dintre cei 1.780 de pensionari militari cu carieră completă şi cu pensii iniţiale peste 3.000 de lei, ale căror dosare au fost deja procesate, doar 454 vor primi mai puţini bani după recalculare, în timp ce pentru 716 beneficiari veniturile chiar au crescut. Unul dintre beneficiarii menţionaţi de generalul Mariana Lupu este un general, fost şef al Armatei române, care a obţinut la recalculare 40 de lei în plus la pensie.

"Un general, fost şef al Statului Major General, pensie peste 3.000 de lei, carieră completă. Pensie iniţială, 7.298. Pensie recalculată, 7.338. Creştere, 40 lei", a exemplificat generalul de brigadă Mariana Lupu.Citiţi mai mult despre recalcularea pensiei militare pe www.mediafax.ro