Isărescu: Politicienii să promită mai puţin şi să înveţe aritmetica bugetară. Avem peste 40.000 de proiecte de investiţii publice neterminate

Autor: Crenguta Nicolae 13.01.2011

Politicienii trebuie să se schimbe, să promită mai puţin şi să-şi ia în apropiere experţi financiari, pentru a ajunge "să cunoască ceva din aritmetica bugetară" şi a evita să cadă în populism, a declarat miercuri seara la TVR guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, referindu-se la anii 2011 şi 2012 - anul preelectoral, respectiv anul alegerilor, informează BUSINESS Magazin.

"Cred că şi politicienii au învăţat foarte mult", a reflectat Isărescu, referindu-se la anii de criză, în care s-a văzut că "de dat e uşor, când nu mai poţi să dai e greu, dar când trebuie să iei înapoi ceea ce ai dat, atunci e dramatic". Guvernatorul consideră că este posibil ca, spre deosebire de trecut, politicienii să nu cadă în populism şi de data aceasta, având în vedere lecţiile crizei şi felul cum aceasta transformă sistemul monetar-financiar internaţional, raporturile de forţe geopolitice şi paradigma de gândire pe plan internaţional. Citiţi mai multe despre declaraţiile făcute de guvernatorul BNR pe www.businessmagazin.ro.