România va plăti la FMI dobânzi de 300 mil euro în 2011, după ce a achitat deja o sumă similară

Autor: Mediafax 14.01.2011

România va plăti FMI dobânzi în valoare de 266 milioane DST (circa 300 milioane de euro) în acest an pentru tranşele primite până la finele lunii decembrie, similar cu suma achitată până acum, iar prima rată din 2011, de circa 78 milioane euro, este programată pentru 1 februarie.

Agenţia Mediafax a anunţat de la finele lunii decembrie că România a plătit FMI dobânzi în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro de la semnarea acordului actual de împrumut, iar din august 2012 Banca Naţională şi Ministerul Finanţelor vor începe să ramburseze şi ratele aferente tranşelor primite.

Prima plată a principalului va avea loc pe data de 6 august 2012 şi va fi în sumă de 546 de milioane de drepturi speciale de tragere (DST), ceea ce reprezintă peste 600 milioane de euro la cotaţia din prezent a DST.

Drepturile Speciale de Tragere (DST) reprezintă o unitate monetară folosită de FMI, care are la bază patru valute şi este folosită ca monedă în acordarea împrumuturilor de către instituţia financiară. În prezent, un DST este cotat la circa 1,16 euro. Citiţi mai mult despre dobânzile plătite de România la împrumutul de la FMI pe www.mediafax.ro