Premianţii Primei Gale a Tinerilor Scriitori

Autor: Ziarul de Duminica 16.01.2011

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, la Primăria Sectorului 2 din Bucureşti, a avut loc prima ediţie a Galei Tinerilor Scriitori/ Cartea de Poezie a Anului 2010. Premiul "Tânărul poet al anului 2010" i-a revenit Iuliei Militaru pentru volumul "Marea Pipeadă", Editura Brumar, Premiul "Tânărul prozator al anului 2010" a fost obţinut de Cătălin Pavel pentru volumul "Aproape a şaptea parte din lume", Editura Humanitas, iar "Tânărul critic al anului 2010" a fost desemnat Alex Goldiş (foto), pentru "Critica românească postbelică, de la realismul socialist la instaurarea autonomiei esteticului". Alex Goldiş este din 2010 colaboratorul permanent al Ziarului de Duminică. Distincţia "Tânărul scriitor al anului 2010" i-a revenit Iuliei Militaru.

Premiile Galei, în valoare totală de 10.000 lei, au fost oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Cu acealşi prilej, s-a acordat şi Premiul "Cartea de Poezie a anului 2010", volumului "cartea Alcool" de Ion Mureşan, Editura Charmides.

Juriul a fost alcătuit din acad. Eugen Simion şi criticii Daniel Cristea Enache şi Paul Cernat. Gala Tinerilor Scriitori a avut loc de Ziua Culturii Naţionale, iar iniţiatorul şi moderatorul evenimentului a fost scriitorul Dan Mircea Cipariu.