Ialomiţianu: S-ar putea să fie durere la primării; cheltuielile sunt mari, veniturile supraestimate

Autor: Ovidiu Tempea 18.01.2011

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat pentru Mediafax că s-ar putea să fie "durere" pe la primării, pentru că unele au angajat prea multe cheltuieli iar altele au supraestimat veniturile, menţionând că arieratele instituţiilor centrale trebuie eliminate până la jumătatea anului, scrie

Mediafax Business

.

Municipalităţile se pregătesc pentru încă un an de austeritate după o scădere a veniturilor cu 10% în 2010

El a arătat că datoriile autorităţilor locale vor fi reduse treptat, întrucât legea le obligă să nu mai angajeze noi cheltuieli înainte de plata obligaţiilor restante.

"La jumătatea anului, arieratele de la nivel central trebuie să fie zero şi cred că este un obiectiv rezonabil şi realizabil. La nivel local vom vedea cum se implementează OUG 63/2010 (privind normele de cheltuieli pentru autorităţile locale - n.r.) care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie. S-ar putea să fie durere pe la primării, pentru că sunt unele care au angajat prea multe cheltuieli şi altele care şi-au supraestimat veniturile", a spus Ialomiţianu, aflat la Viena pentru a participa la The Euromoney Central & Eastern European Forum.