Privatizarea Automobile Craiova, nefăcută publică din lipsă de hârtie

Autor: Vanghele Ovidiu Mihai 18.01.2011

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut reprezentanţilor unei organizaţii nonguvernamentale, invocând blocarea propriilor conturi, să aducă hârtie pentru a fotocopia mai multe documente cerute şi obţinute în baza liberului acces la informaţiile de interes public, informează Mediafax Business.

Reprezentanţii Societăţii Academice din România (SAR), membru fondator al Alianţei pentru o Românie Curată (ARC), au cerut AVAS mai multe documente legate de privatizarea Automobile Craiova, după un an şi jumătate ei primind, la finalul unui proces, dreptul de a intra în posesia lor. Mai mult, instanţa l-a ameninţat pe directorul AVAS cu echivalentul a 20 la sută din salariu pentru fiecare zi de întârziere în predarea documentelor.

Potrivit unui comunicat de marţi al ARC, instituţia a transmis ONG-ului o adresă prin care solicita ca reprezentanţii acestuia să se prezinte la sediul instituţiei cu hârtia necesară fotocopierii documentelor pe care instanţa le-a indicat ca fiind obligatoriu de predat către aceştia, respectiv dosarul de privatizare şi raportul de evaluare de la SC Automobile SA Craiova.

"Întrucât AVAS se află în situaţia notorie a blocării tuturor conturilor ca urmare a popririlor instituite în baza titlurilor executorii deţinute de creditorii FNI, suntem în imposibilitatea de a avansa cheltuielile necesare fotocopierii înscrisurilor (cerute, n.r.). În aceste condiţii vă solicităm să vă prezentaţi la sediul AVAS cu hârtia necesară fotocopierii. Având în vedere caracterul confidenţial al înscrisurilor solicitate, fotocopierea urmează a se realiza la sediul AVAS de către un reprezentant al instituţiei, în prezenţa unui reprezentant al Societăţii Academice din România (membru fondator al ARC, n.r.)", se arată într-o adresă a AVAS dată publicităţii marţi de ONG.