Doi dintre fondatorii Net Consulting, Scop şi MB Distribution ies din acţionariatul integratorului Net Works

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 19.01.2011

Ion Colţan şi Dragoş Stan, doi oameni de afaceri discreţi care în anii '90 au pus bazele unora dintre cele mai mari companii locale IT împreună cu un alt antreprenor - Alexandru Vişan, au ieşit din acţionariatul integratorului Net Works, o companie cu un business de 360.000 de euro în anul 2009.

Astfel, Dragoş Stan şi Ion Colţan au cesionat 17%, respectiv 16% din acţiuni către Florin Mashek, ieşind astfel din companie. Acţionarii au decis şi efectuarea unei majorări de capital, în sumă de 1.000 de lei. După cesiune şi majorarea capitalului social structura acţionaitului este: Florin Mashek - 26%, Nicolae Liviu Manolescu - 25%, Dan Ştefăniţă Matei - 22%, Alexandru Vişan - 17%, Henorel Grasu - 5% şi Constantin Ene - 5%. Operaţiunile au fost decise în cadrul unei adunări a acţionarilor care a avut loc pe 15 decembrie, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

Net Works a avut în 2009 un număr mediu de 13 angajaţi şi a avut un profit brut de 12.000 de euro potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Compania oferă servicii de reţelistică, precum instalarea şi proiectarea de reţele, sau realizarea de proiecte de date & voce.

Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi pentru detalii până la închiderea ediţiei.

Ion Colţan, Dragoş Stan şi Alexandru Vişan au fondat împreună sau în diverse formule mai multe companii IT care au jucat un rol important pe piaţa locală IT, printre care se numără Net Consulting, Scop Computers şi MB Distribution. Net Cosnulting a fost cumpărată de grupul polonez Asseco în 2007. Scop Computers a fost preluată în proporţie de 51% de grupul ABC Data, cel mai mare distribuitor IT&C din Polonia, în decembrie 2010.