Start pentru înscrierile la Gala Premiilor Gopo 2011

Autor: Ziarul de Duminica 20.01.2011

Cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2011, la Bucureşti.

Înscrierile pentru nominalizările acestei ediţii au loc în perioada 20-28 ianuarie. Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să-l trimită în format electronic pe adresa andrada.romagno@premiilegopo.ro.

O copie a unui DVD screener cu filmul înscris va fi trimis prin poştă sau curier, în plic închis, cu menţiunea PRESELECŢIE GALA PREMIILOR GOPO, pe adresa Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), str. Popa Soare nr. 52, sector 2, Bucureşti.

Eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2011 sunt scurtmetrajele, lungmetrajele de ficţiune şi documentarele a căror premieră a avut loc în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2010.

Organizatorii anunţă includerea unei noi categorii de premii în palmaresul Galei: pentru Cel mai bun film de debut de lungmetraj ficţiune.