Shachar Shaine: "Românii beau bere aşa cum consumă alţii băuturi răcoritoare"

Autor: Loredana VOICULESCU 20.01.2011

Românii preferă să consume bere la PET, mai mult acasă, în faţa televizorului, spre deosebire de alte naţiuni care aleg să meargă la terase cu prietenii.

"Este un obicei tipic românesc să ai în frigider un PET de doi litri de bere. Românii beau berea la PET aşa cum se consumă băuturi răcoritoare în alte ţări. Un american are în frigider nişte doze de bere, în timp ce pentru scoţieni este tipic să meargă la bere la terase cu prietenii, în fiecare zi, după serviciu, iar germanii preferă berea la sticlă", a declarat pentru Gândul Shachar Shaine, care a deţinut preşedinţia United Romanian Breweries Bereprod (URBB) în ultimii şase ani.

Acesta a spus că în România berea blondă cu concentraţie de 5% alcool reprezintă 95% din piaţă. Motivele pentru care românii preferă să bea berea acasă ţin atât de puterea de consum, dar şi de faptul că "românii sunt mai casnici decât englezii, de exemplu", în opinia lui Shachar Shaine. Citiţi interviul acordat de Shachar Saine publicaţiei Gândul pe www.gandul.info.