Fortune prezintă topul celor mai atractive companii în care să munceşti. Pe primul loc, compania care are grijă de copiii tăi, oferă salon de înfrumuseţare şi sală de fitness. Cum comentaţi?

Autor: Adrian Voicu 21.01.2011

Pentru al doilea an consecutiv producătorul de software SAS se află pe primul loc în topul celor mai atractive companii în care să munceşti realizat de revista americană Fortune.

Printre avantajele "epice" pe care compania le oferă angajaţilor săi se numără: asigurarea serviciilor medicale la faţa locului, îngrijirea şi tabere de vară pentru copiii angajaţilor, spălătorie auto, un salon de înfrumuseţare şi chiar o sală de fitness cu o suprafaţă de 6.100 mp.

Pe locul doi în topul Fortune se găseşte Boston Consulting Group, companie de consultanţă care nu doar că nu a concediat oameni în 2010, dar chiar a angajat. În 2010, compania se afla pe locul 8.

Wegmans Food Markets se află pe locul trei, lanţul de supermarketuri provocând în acest an cei 11.000 de angajaţi să mănânce zilnic fructe şi legume şi să facă 10.000 de paşi pe zi timp de opt săptămâni. Alţi 8.000 de angajaţi au profitat de oferta venită din partea companiei: analize medicale gratuite şi vaccinări împotriva gripei şi a gripei de tip AH1N1.

Gigantul internet Google este faimos pentru avantajele pe care le oferă angajaţilor precum spălarea gratuită a hainelor angajaţilor şi cafeteriile. Anul trecut Google a îndulcit oferta adusă angajaţilor prin mărirea salariilor cu 10%.

NetApp a ajuns pe locul cinci în top ca urmare a salariilor mari oferite angajaţilor dar şi a avantajelor oferite acestora, precum: fructe oferite gratuit în fiecare zi de marţi, covrigi şi cremă de brânză în fiecare vineri şi cafea expresso tot timpul.

Pe locul şase se găseşte Zappos, retailerul online de încălţăminte aflându-se pe locul 15 în 2010. Angajaţii se bucură de mese gratuite şi antrenor personal.

Camden Property Trust a reuşit să urce de pe locul 10 pe locul şapte, pentru că a reuşit să facă faţă recesiunii renegociind cu angajaţii salariile şi oferindu-le acestora posibilitatea de a închiria pe timpul concediului apartamente mobilate în oraşe precum Orlando, San Diego, Denver sau Austin la un preţ de 20 de dolari pe noapte.

Nugget Market a coborât de pe locul cinci pe locul opt. Managementul companiei a decis să instaleze în fiecare magazin al său câte un ecran pentru a transmite informaţii despre produse, masaje ale conducerii şi premieri ale angajaţilor. De asemenea, angajaţilor care dovedesc că au urmărit cu atenţie monitoarele compania le oferă premii cuprinse între 20 de dolari şi 1.500 de dolari. Un alt avantaj este reducerea de 10% pe care angajaţii o primesc la cumpărarea produselor din magazinele companiei.

Pe locul nouă se regăseşte retailerului de produse sportive Recreational Equipment, angajaţii companiei beneficiind de reduceri de 50%-75% la produsele comercializate.

Creatorii filmelor de animaţie Shrek şi Kung Fu Panda, DreamWorks Animation SKG, oferă angajaţilor săi micul dejun şi prânzul gratuit, ca şi vizionări gratuite ale filmelor, şedinţe de yoga şi cursuri de artă.