Joseph Daul, PPE: Dacă nu sunt lucruri grave eurodeputaţii francezi vor vota pentru aderarea României la Schengen

Autor: Mediafax 22.01.2011

Preşedintele grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că, dacă nu există lucruri foarte grave, parlamentarii francezi ai Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) din PE vor vota pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Daul a declarat, în localitatea suceveană Pojorâta, că în cadrul Uniunii Europene regulile sunt identice şi clare pentru toată lumea şi că UMP votează la fel cum va vota PPE în cazul aderării României la spaţiul Schengen.

"Regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Membrii UMP din PPE din Parlamentul European, care sunt 27, vor vota pentru aderarea României la Schengen. Franţa, ca şi Germania, pune întrebări. Preşedintele Băsescu a spus că are răspunsuri la întrebările care se pun. Am discutat şi am văzut că există răspunsuri chiar şi la problemele care se pun între România şi Bulgaria, asta în cazul în care se va decide separarea", a declarat preşedintele grupului PPE din PE. Citiţi mai mult despre aderarea României la spaţiul Schengen pe www.mediafax.ro