DCS şi-a bugetat investiţii de 10 mil. € inclusiv pentru achiziţii

Autor: Adrian Seceleanu 24.01.2011

Operatorul de telecomunicaţii Digital Cable Systems (DCS) va investi circa 10 mil. euro în acest an, destinaţia fondurilor fiind dezvoltarea serviciilor şi a reţelei, inclusiv prin achiziţii, a declarat Dinu Malacopol, directorul general al DCS.

O jumătate din bugetul de achiziţii se va obţine din credite, care urmează să fie contractate, a spus Malacopol. Digital Cable Systems, care operează sub brandul AKTA, oferă servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi televiziune prin satelit pentru clienţi consumer şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă.

DCS şi-a bugetat pentru 2011 o creştere a veniturilor de peste 10% din servicii TV, o majorare a veniturilor şi a clienţilor de peste 20% pentru internet şi o triplare a clienţilor pe telefonia fixă. DCS a închis anul cu 300.000 de abonamente, respectiv 180.000 de abonaţi la servicii de cablu analogic şi digital, 70.000 de abonaţi la televiziunea prin satelit şi 50.000 de abonaţi la telefonie fixă şi internet.

Malacopol estimează că a doua parte a anului 2011 va aduce primele semne ale revenirii din criza economică pentru piaţa telecom, iar segmentele de piaţă care vor înregistra creşteri vor fi internetul şi televiziunea digitală.