Gabriel Pantelimon, mandat pe patru ani la conducerea Xerox România

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 25.01.2011

Gabriel Pantelimon, 42 de ani, românul care a preluat în luna noiembrie a anului trecut conducerea subsidiarei locale a companiei Xerox, are un mandat de patru ani pentru funcţia de CEO, potrivit unei decizii luate de acţionari în luna noiembrie a anului trecut şi publicate recent în Monitorul Oficial. El a fost numit în funcţie după ce Petr Sichrovsky, managerul care a fost numit CEO în iulie 2009, a plecat din companie pentru a lucra pentru o altă companie în ţara natală, Cehia.

Gabriel Pantelimon, noul director executiv al Xerox România, care va răspunde şi de operaţiunile din Republica Moldova, a ocupat anterior funcţia de director de vânzări şi marketing al Xerox Europa Centrală şi de Est, Turcia şi Israel.

Pantelimon s-a alăturat echipei Xerox în 1997, în cadrul departamentului de vânzări. De atunci, el a deţinut mai multe funcţii în companie, fiind numit în 2008, Global Accounts Manager - Xerox Europa Centrală şi de Est, Israel şi Turcia, iar în 2009 director de marketing şi vânzări pentru aceeaşi regiune.

În 2008, Xerox România şi Republica Moldova obţinuse venituri de peste 72 de mi­lioa­ne de dolari, în creştere cu 18% faţă de anul precedent. Compania nu a anunţat veniturile pe anul 2009, oficialii companiei declarând doar că scăderea a fost mai mică decât cea a pieţei.