Un român cucereşte Estul pentru IBM

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 25.01.2011

Mihai Tudor, 50 de ani, care a fost numit la începutul acestui an director general pentru Europa de Sud-Est al gigantului IT american IBM, va coordona un business de sute de milioane de euro pe an şi câteva mii de angajaţi, din România, Slovenia, Croaţia, Bulgaria şi Serbia.

El va lucra direct cu şefii subsidiarelor IBM şi directorii celor mai importante departamente din fiecare ţară, ţinta mandatului său fiind de a mări veniturile companiei în regiune.

"Vorbim de responsabilitate generală de business pentru Europa de Sud-Est: cifră de afaceri, profit, cotă de piaţă". Tudor va rămâne în Bucureşti, însă va petrece cea mai mare parte a timpului călătorind în regiune. Gigantul american consideră Europa de Sud-Est o piaţă emergentă cu un potenţial ridicat de creştere, atât pe segmentul clienţilor guvernamentali, cât şi al celor privaţi.

"Este un mix interesant de ţări, cu grade diferite de dezvoltare economică şi de apartenenţă geopolitică". Tudor spune că dintre cele cinci ţări cea mai avansată este Slovenia, în timp ce România şi Bulgaria - ţări membre ale UE "care trec încă prin dificultăţi economice mai accentuate", au, la fel ca şi Croaţia şi Serbia, un potenţial de creştere important.