Deputatul Liana Dumitrescu a murit. Părinţii acuză medicii Spitalului Elias că au refuzat externarea pacientei pentru a fi tratată în străinătate

Autor: Mediafax 27.01.2011

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Pacienta a făcut stop cardiac la ora 8.45, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, fără ca inima să repornească, a comunicat Spitalul Elias. Decesul a avut loc în jurul orei 9.30, potrivit surselor citate.

Deputatul Liana Dumitrescu a avut o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Elias.

"Este vorba de o boală acută mai rară. Tot ceea ce s-a făcut în Spitalul Elias este în conformitate cu ghidurile internaţionale. Am făcut şi facem un efort enorm pentru viaţa acestei tinere. A fost consultată de mai multe echipe de specialişti, iar analizele s-au făcut atât în ţară, cât şi în străinătate", a spus managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, deputatul Liana Dumitrescu a primit tratament imediat după internarea ei în Spitalul Elias, în 18 ianuarie, dar boala a avut o evoluţie extrem de gravă.

Procurorii Parchetului instanţei supreme vor face verificări în cazul morţii Lianei Dumitrescu, după ce părinţii acesteia au făcut plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Elias, acuzându-i că ar fi refuzat externarea pacientei pentru a putea fi dusă la tratament în străinătate.