Pregăteşte Facebook un telefon mobil? Zvonurile reies la suprafaţă

Autor: Adrian Voicu 27.01.2011

Telefonul Facebook, a cărui existenţă este negată de companie, face din nou obiectul unor zvonuri, informaţii noi apărut în piaţă după ce pe paginile unor utilizatori ai Facebook a apărut pentru scurt timp un buton misterios cu denumirea "Call" ("Telefonează").

Astfel, conform unei surse citate de site-ul BGR, care ar fi făcut parte dintr-un focus grup care ar fi răspuns la mai multe întrebări legate de un telefon mobil. Astfel, printre caracteristicile telefonului, care reies din întrebările puse grupului, se numără:

- va permite folosirea de cupoane de reducere în funcţie de locaţia în care se află acesta şi de interesele utilizatorului;
- va avea activat întotdeauna modulul GPS, permiţând transmiterea locaţiei utilizatorului;
- nu va dispune de capacităţi de stocare a informaţiei, totul bazându-se pe cloud computing, inclusiv lista de contacte, fişierele media, datele utilizatorului;
- va dispune de o cameră video, totul fiind încărcat pe servere ale Facebook
- toate mesajele primite de pe Facebook, atât cele de timp conversaţie cât şi cele de tip mail vor fi trimise către telefon.

De asemenea, o altă sursă citată de publicaţia financiară City A.M., citând surse anonime, a anunţat că HTC va prezenta două telefoane mobile sub logo-ul HTC în cadrul Mobile World Congress, care va avea loc la Barcelona în perioada 14-17 februarie.