Grupul elen OTE şi-a schimbat oamenii din boardul Romtelecom

Autor: Adrian Seceleanu 27.01.2011

Grupul elen OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, şi-a schimbat oamenii din Consiliul de administraţie al celui mai mare operator de telefonie fixă din România, potrivit unei decizii luate de adunarea acţionarilor şi care a fost publicată de companie în Monitorul Oficial.

Schimbările din CA-ul Romtelecom reflectă modificările intervenite în top managementul grupului elen. Astfel, din boardul Romtelecom au fost retraşi Panagis Vourloumis şi Iordanis Aivazis, preşedintele, respectiv directorul operaţional al OTE, care au părăsit însă anul trecut grupul grec de comunicaţii.

În locul celor doi manageri care au plecat de la OTE, în CA-ul Romtelecom au intrat în calitate de administratori americanul Kevin Copp - directorul financiar al OTE şi Eirini Nikolaidi - director juridic, pentru reglementare şi competiţie al grupului. De asemenea, AGA Romtelecom, care s-a ţinut în data de 25 noiembrie, a aprobat numirea în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Romtelecom a lui Michael Tsamaz, preşedintele şi directorul executiv al grupului OTE.

Grupul elen deţine în România companiile Romtelecom, Cosmote şi Germanos, care au împreună un rulaj de peste un miliard de euro.