Cum arată proiectul Colosseum care atacă mall-ul lui Popoviciu din Băneasa - galerie FOTO

Autor: Cristi Moga 27.01.2011

Centrul comercial Băneasa din nordul Capitalei, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, va avea din toamnă primul competitor direct, ca urmare a finalizării parcului de retail din cadrul proiectului Colosseum de pe Şoseaua Chitilei, în care vor fi inaugurate magazine ale retailerilor Carrefour, Leroy Merlin şi Altex.

Vedeţi aici o galerie FOTO cu mall-ul Colloseum

Francezii de la Carrefour, cel mai mare jucător de pe piaţa hipermarketurilor, au reconfirmat faptul că magazinul de 8.000 de metri pătraţi din Colosseum are inaugurarea programată pentru luna septembrie a acestui an, în timp ce un alt magazin Carrefour urmează a fi deschis în luna octombrie, la Botoşani.

Colosseum şi Băneasa se află la o distanţă de circa cinci kilometri unul de altul, dar în prezent cei mai apropiaţi "competitori" pentru proiectul deţinut de Gabriel Popoviciu sunt la circa 10 kilometri depărtare, respectiv mallul Cotroceni Park şi Unirea Shopping Center.
Proiectul Băneasa, cel mai mare parc comercial din România, a fost cel mai "protejat" de competitori în ultimii trei ani, perioadă în care în restul zonelor din oraş au fost ridicate nouă centre comerciale. Magazinul Carrefour şi galeria comercială Feeria din Băneasa sunt deschise de aproape cinci ani, în timp ce mallul Băneasa Shopping City va avea trei ani de la inaugurare în luna aprilie.

Atât hipermarketul, cât şi mallul au în prezent printre cele mai bune vânzări din reţeaua Carrefour, respectiv dintre mallurile Capitalei, astfel că apariţia unui competitor este justificată.


"Dezvoltatorul proiectului (Colosseum - n.red.), compania Nova Imobiliare, a anunţat livrarea proiectului în două etape. Cea dintâi presupune finalizarea parcului de retail de 53.000 de metri pătraţi, finanţat de Bank of Cyprus. Lista chiriaşilor include nume mari precum Carrefour şi Altex, dar şi primul magazin de bricolaj Leroy Merlin din România. Lucrările la parcul de retail sunt în derulare, deschiderea fiind programată pentru septembrie 2011. Agenţii King Sturge şi Jones Lang LaSalle intermediază închirierea ultimelor spaţii comerciale disponibile", au anunţat reprezentanţii Carrefour.

Acesta va fi al optulea hipermarket Carrefour din Bucureşti şi unitatea cu numărul 24 la nivel naţional. Francezii sunt cei mai extinşi operatori de hipermarketuri în Capitală, unitatea din Colosseum urmând a fi situată la jumătatea distanţei dintre magazinele din Militari (Chiajna) şi Băneasa.


Atât dezvoltatorii proiectului Colosseum, un grup de investitori britanici cu origini greceşti, cât şi cei ai Băneasa plănuiesc noi faze de dezvoltare pentru a deveni mai atractivi pentru clienţi.

Băneasa are în prezent avantajul de a găzdui singurul magazin de mobilier IKEA din România şi numeroşi retaileri internaţionali de îmbrăcăminte în cadrul mallului. În plus, tot în luna septembrie ar urma să fie finalizată şi zona de entertainment, un cinematograf cu 13 săli şi spaţii pentru biliard şi bowling.

Pe de altă parte, dezvoltatorii Colosseum îşi propun să deschidă în 2013 unul dintre cele mai mari malluri din Europa, cu food-court, multiplex şi trei artere comerciale, toate pe o suprafaţă de 137.000 de metri pătraţi.
Pentru zona de nord mai sunt anunţate şi alte proiecte, precum AFI Golden City, Victoria City sau Floreasca City, dar în prezent la niciunul dintre aceste malluri nu sunt realizate lucrări de construcţie.