eMag şi pcFun: laptopurile vor aduce şi în 2011 cele mai mari vânzări

Autori: Adrian Seceleanu , Magraon Andreea 28.01.2011

Computerele portabile vor genera şi în acest an grosul vânzărilor pentru eMag şi pcFun, cei mai mari retaileri IT&C din România, au declarat joi în cadrul şedinţei deschise de redacţie ZF Expert managerii celor două companii.

"Pentru acest an estimăm că rulajele cele mai mari vor fi realizate din vânzarea de laptopuri, în timp ce pe segmentul de netbook-uri va trebui să vedem care va fi impactul tabletelor", a spus Radu Apostolescu, directorul de marketing al eMag, cel mai mare retailer IT&C de pe piaţă, cu afaceri estimate la 100 mil. Euro anul trecut. "Ne aşteptăm la volume ridicate şi pe telefoane mobile inteligente, dar înregistrăm creşteri şi pe segmentul de electronice şi electrocasnice. E mai dificil să livrezi un frigider decât un televizor dar lucrurile au început să meargă foarte bine şi pe acest segment", a adăugat el.

Cum poţi prelungi viaţa bateriei unui laptop sau a altor gadgeturi

"Notebook-urile vor fi principalul motor de creştere în online şi IT&C", a declarat şi Marius Ghenea, care estimează că ponderea laptopurilor va fi şi în acest an de aproximativ 30% din cifra de afaceri a Fit Distribution.

"România este încă foarte în urmă în ceea ce priveşte dotarea cu laptopuri, cu televizoare, este mult de recuperat. Vânzările eMag din luna ianuarie au fost cu mult peste cele înregistrate în aceeaşi lună a anului trecut. Ne aşteptăm ca în acest an piaţa să crească pe ansamblu cu 10%", a mai spus Apostolescu.