VIG face un centru de logistică pentru operaţiunile locale

Autor: Dumitrache Adrian 30.01.2011

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a înfiinţat în România o societate care va îngloba principalele servicii de back office pentru Asirom, Omniasig, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

"Aceste servicii includ managementul eficient al infrastructurii, aprovizionării, proiectelor şi consultanţei în interiorul grupului. Unul dintre aspectele pe care se va concentra VIG Management Service SRL este coordonarea proiectelor comune ale companiilor româneşti din grup, precum şi diverse proiecte de afaceri şi IT", a declarat Alexander Jedlicka, purtătorul de cuvânt al VIG. El a evitat să ofere detalii privind strategia şi obiectivele VIG Management Service în următorii trei ani.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Asirom, Omniasig, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă deţin câte 25% din capitalul social al VIG Management Service SRL, care se ridică la un milion de lei.

Domeniul principal de activitate sunt serviciile în tehnologia informaţiei - grupa CAEN 620, iar activitatea principală - consultanţa în tehnologia informaţiei (cod CAEN 6202).

"Subliniez că VIG Management Service nu este o companie de servicii IT", a spus Jedlicka.

Societatea are trei administratori - Franz Fuchs, Martin Stenitzer şi Artur Borowinski, mandatul fiecăruia fiind pe perioadă nelimitată.

Fuchs este membru în Consiliul de Administraţie al grupului VIG şi este responsabil cu operaţiunile grupului austriac în România, Polonia, Bulgaria şi statele baltice.

Prin cei patru asigurători, VIG este cel mai important jucător pe piaţa românească de profil, care, în primele nouă luni ale anului 2010, a scăzut cu 5,1%, la 6,32 miliarde de lei.

După nivelul subscrierilor, Omniasig este cel mai mare asigurător local din cadrul grupului austriac şi ocupă locul doi în ierarhia naţională, urmat de Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă. Listat la Bursa de Valori din Viena, VIG este unul dintre cei mai importanţi asigurători din Europa Centrală şi de Est.

Grupul a intrat pe piaţa românească în 2001, când a preluat controlul fostei Unita, actuala Uniqa Asigurări.