Raiffeisen nu denunţă unilateral actele adiţionale la contractele de credit pentru populaţie

Autor: Ciprian Botea 31.01.2011

Raiffeisen Bank a decis să nu denunţe actele adiţionale la contractele de credit create pe baza Ordonanţei de Urgenţă 50 privind împrumuturile pentru populaţie, au anunţat reprezentanţii băncii.

Ordonanţa 50 a fost modificată de către deputaţi la sfârşitul anului trecut, astfel încât prevederile acesteia să nu se aplice şi clienţilor cu credite în derulare, iar băncile sau clienţii aveau posibilitatea de a denunţa unilateral actele adiţionale care au fost considerate acceptate tacit. Actele adiţionale au fost considerate acceptate tacit în cazul clienţilor care nu s-au prezentat la bancă pentru a le semna.

Comisioanele de analiză fixe aduc economii la creditele mari

"Am comunicat clienţilor că nu e nevoie să vină la bancă să semneze actele adiţionale, pentru a beneficia de prevederile Ordonanţei 50, în consecinţă este corect să menţinem aceste prevederi în vigoare pentru toţi clienţii noştri, indiferent că au semnat sau nu", a declarat Radu Topliceanu, directorul executiv al ariei clienţi persoane fizice din Raiffeisen Bank.

Clienţii care vor să denunţe actele adiţionale şi să se întoarcă la contractele vechi pot notifica banca în acest sens până pe 3 martie.