Prima victimă în retailul de mobilă: Staer, în insolvenţă

Autor: Ioana David 31.01.2011

Producătorul şi retailerul de mobilă Staer Internaţional din Galaţi, controlat de omul de afaceri Nicolae Ştefan, a intrat în insolvenţă, după ce instanţa a aprobat cererea formulată de companie şi urmează să propună un plan de reorganizare.

Staer se află între primele zece companii din piaţa locală de mobilă, cu afaceri de 50,6 mil. lei (12 mil. euro) anul trecut, şi devine primul jucător de talie mare din această industrie care intră în insolvenţă.

"Starea de insolvenţă a fost cauzată în principal de scăderea vânzărilor pe fondul crizei economice şi de o serie de factori externi care au afectat relaţiile comerciale cu parteneri externi", a spus Mihaela Murariu, manager asociat al Elva Cont, firmă din Bucureşti desemnată de instanţă drept administrator judiciar.

Staer, care operează o reţea de 24 de magazine în prezent, a fost înfiinţată în 1992 de Nicolae Ştefan, iar în anii premergători crizei devenise unul dintre cei mai dinamici retaileri. În 2005 Staer a deschis 30 de magazine, dintre care 20 în doar trei luni, astfel că la acea dată reţeaua ajunsese la 40 de unităţi.