O lucrare inedită a lui Aman la Licitaţia 62 de la Goldart

Autor: Ziarul de Duminica 01.02.2011

Joi, 3 februarie, la ora 19.00, Casa de Licitaţii Goldart organizează la Sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti o nouă licitaţie, a 62-a, cu lucrări de artă modernă românească. În cadrul acesteia va fi prezentată o lucrare inedită semnată de Theodor Aman.

Este vorba depre un proiect intitulat "Paris donne la pomme d'or a Venus", acuarelă pe hârtie. Lucrarea a fost executată de Aman în perioada 1868-1870, pentru a-şi decora cu ea casa (în prezent Muzeul Aman).

În acelaşi scop, Aman a a pus în practică mai multe proiecte, precum "Triumful lui Apolon", "Diana şi Psihe", scene istorice precum "Bătălia de la Călugăreni" şi "Intrarea în Bucureşti a lui Mihai Viteazu după victoria de la Călugăreni".

Pe lângă piesa inedită a lui Aman, colecţionarii vor găsi pe simeze picturi semnate de Nicolae Dărascu, Kimon Loghi, Aurel Băeşu, Adam Bălţatu, Marius Bunescu, Corneliu Baba, Ion Irimescu, Ion Pacea, Constantin Piliuţă, Paul Miracovici, Spiru Vergulescu, Spiru Chintilă şi alţii.

Expoziţia lucrărilor care urmează a fi prezentate în licitatie este deschisă publicului marţi 1 & miercuri 2 februarie între orele 11.00-19.00 şi joi între orele 11.00-17.00. Licitaţia va începe la ora 19.00 în aceeaşi sală.