Mii de oameni protestează în continuare în Egipt

Autor: Mediafax 02.02.2011

Mii de manifestanţi antiguvernamentali au petrecut din nou noaptea de marţi spre miercuri în piaţa Tahrir, din centrul capitalei Cairo, şi au reluat sloganurile prin care cer plecarea imediată a preşedintelui.

Armata egipteană le-a cerut miercuri manifestanţilor să se întoarcă la casele lor, într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat, în cea de-a noua zi a protestelor care solicită plecarea preşedintelui Hosni Mubarak de la putere.

Acest apel al armatei intervine la o zi după discursul solemn al preşedintelui, în care a anunţat că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, prevăzute pentru septembrie. Acest anunţ nu i-a convis pe protestatari să îşi continue mişcarea.

La un kilometru de piaţă, aproximativ 500 de susţinători ai preşedintelui au defilat miercuri cu banderole pe care se putea citi "Da lui Mubarak, pentru protejarea stabilităţii", sau "Cei care iubesc Egiptul nu-l fac să se prăbuşească". Citiţi mai mult despre miile de oameni protestează în continuare în Egipt pe www.mediafax.ro