Google plăteşte 20.000 de dolari celor care reuşesc să îi spargă browserul

Autor: Adrian Voicu 03.02.2011

Gigantul internet Google a anunţat că este dispus să plătească un premiu de 20.000 de dolari primei persoane care va reuşi să găsească un punct slab browserului Chrome, informează Computerworld.

Acesta este cel mai mare premiu oferit vreodată de o companie în cadrul concursului Pwn2Own, care se va desfăşura în Vancouver, prin care programatorii sunt invitaţi să "spargă" un program.

Printre alte programe pentru spargerea cărora se oferă premii sunt IE, Firefox şi Safari pentru care se promite un premiu de 15.000 de dolari şi calculatorul pe care se află programul. Premiile sunt cu 5.000 de dolari mai mari decât cele oferite anul trecut şi de trei ori mai mari decât cele oferite în 2009.

Google este prima companie care s-a arătat dispusă să participe cu un premiu la acest concurs. Browserul produs de companie, Google Chrome, este singurul din cele patru care izolează procesele sale de procesele sistemului de operare, nepermiţând codurilor de tip malware să părăsească aplicaţia şi nedevenind astfel o poartă de intrare pentru astfel de coduri.