UNSAR: Un număr de 4-5 asigurători pot intra în faliment în cursul acestui an

Autor: Dumitrache Adrian 04.02.2011

Un număr de 4-5 asigurători pot intra în faliment în cursul acestui an, principala cauză fiind pierderile provocate de politica agresivă practicată în direcţia majorării cotei de piaţă, a declarat, vineri, preşedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, informează Mediafax Business.

"Pentru majorarea cotei de piaţă, unele societăţi practică prime de asigurare sub nivelul costului acoperirii unui risc. Această politică poate fi acceptată pe termen scurt, dar pe termen lung pierderile generate devin din ce în ce mai greu de susţinut. Pe piaţa locală există un număr de 4-5 asigurători care aplică de ceva vreme o astfel de politică şi pot intra în faliment în cursul acestui an", a spus Constantinescu, în cadrul unui seminar organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) la Sinaia.

El a adăugat că orice problemă, de genul faliment sau supraveghere specială, cu care se confruntă un asigurător cu peste 1% cotă de piaţă reprezintă "o pată pe obrazul industriei".
Constantinescu a reamintit că piaţa asigurărilor va încheia şi anul 2010 pe pierderi, care, în anumite cazuri, nu vor mai putea fi acoperite de noi infuzii de capital din partea acţionarilor asigurătorilor, ca până în acum.