Vameşii de la Siret luau mită de faţă cu colegii şi se consultau între ei

Autor: Mediafax 04.02.2011

Procurorii anticorupţie arată în referatul cu propunere de arestare a angajaţilor de la punctul de frontieră Siret că aceştia luau mită de faţă cu colegii lor şi se consultau între ei pe această problemă, spunând totodată că "nu se iau bani oricum, oricât şi de la oricine", informează Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) redau, în referatul cu propunere de arestare preventivă emis pe numele a 59 de persoane, că unii dintre lucrători nu se sfiau şi luau mită de la diverse persoane chiar de faţă cu colegii lor şi că din alte înregistrări ambientale reiese cum aceştia se sfătuiau între ei cu privire la acest aspect.

"Mita e luată de unii poliţişti de frontieră în faţa colegilor lor, care, din când în când, intervin în discuţie, împrejurare care vine să confirme consensul, înţelegerea între membrii grupării infracţionale", arată procurorii anticorupţie în documentul prin care cer arestarea celor 59 de lucrători şi în care prezintă şi o parte din înregistrările ambientale făcute în timpul anchetei. Vedeţi stenogramele discuţiilor dintre vameşi pe www.mediafax.ro.