Medlife, dată în judecată pentru vătămare corporală gravă pentru 1 milion de euro. Clinica respinge acuzaţiile şi vrea expertiză independentă

Autor: Mediafax 04.02.2011

Familia unei fetiţe născute în urmă cu peste trei ani la Medlife a acţionat clinica în judecată, acuzând personalul de vătămare corporală gravă şi solicitând daune de 1.000.000 euro, dar Medlife spune că micuţa a fost externată în stare bună şi cere expertiză independentă pentru aflarea adevărului, informează Mediafax.

De asemenea, compania susţine că timp de trei ani nu a fost informată despre eventuale probleme de sănătate ale copilului, cu atât mai puţin cu privire la existenţa unei culpe medicale.

Personalul medical al clinicii a fost dat în judecată, atât pe latură penală cât şi civilă, de tatăl fetiţei, un avocat bucureştean, pentru vătămare corporală gravă, afirmând că fiica sa a suferit o intervenţie "riscantă" la unitatea medicală, fără ca familia să fie informată.

Plângerea penală a fost depusă în iunie 2009, iar cererea prin care familia solicită plata de daune morale şi materiale a fost depusă în octombrie 2010, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, având termen în data de 10 februarie 2011. Prin acţiunea penală, familia cere procurorilor să se facă dreptate, constituindu-se parte vătămată în dosarul penal cu suma de 500.000 de euro. De asemenea, părinţii cer alţi 500.000 de euro pe cale civilă. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.