Volksbank anunţă venituri operaţionale în creştere şi o nouă strategie pentru 2011

Autor: Liviu Chiru 07.02.2011

Volksbank România, a şasea bancă locală după activele deţinute, a anunţat o creştere cu 3 milioane de euro a veniturilor operaţionale realizate în decembrie anul trecut, potrivit rezultatelor preliminare pe 2010.

Banca nu a publicat date privind rezultatul net. În primele nouă luni ale anului trecut banca a înregistrat o pierdere netă de 460 de milioane de lei (109 milioane de euro), calculată potrivit standardelor locale de contabilitate. Volksbank s-a confruntat cu pierderi pe fondul deteriorării calităţii portofoliului de credite, ponderea neperformantelor urcând la circa 25% din total.
Raportul cost/venituri, unul din principalii indicatori de eficienţă, a coborât la 30%, au mai precizat reprezentanţii Volksbank.

Austriecii au crescut agresiv în anii de boom prin vânzarea de credite cu garantii ipotecare pentru clientii de retail, ceea ce i-a lăsat expuşi la prăbuşirea pieţei imobiliare.

Pentru anul 2011 Volksbank anunţă o schimbare a strategiei, cu ambiţia de a deveni o bancă cu servicii complete.

"În acest sens oferim deja produse de cont curent sau de economisire şi recent am îmbunătăţit serviciul de internet banking pentru a susţine operaţiunile de zi cu zi ale clienţilor noştri", precizează reprezentanţii băncii.