Brokerii lui Siminel Andrei încearcă să câştige lupta pe mobil cu o aplicaţie pentru Android

Autor: Andrei Chirileasa 07.02.2011

Firma de brokeraj Tradeville (fosta Vanguard), controlată de Siminel Andrei prin intermediul unui vehicul de investiţii din Cipru, a lansat o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu sistem de operare Android, care oferă acces la platforma de tranzacţionare online a firmei, Startrade 2.0, după ce anul trecut a lansat o aplicaţie similară pentru iPhone.

Tradeville încearcă astfel să-şi consolideze poziţia pe segmentul tranzacţionării online, unde competiţia a crescut puternic în ultimii ani pe măsură ce tot mai multe firme de brokeraj locale au lansat platforme de tranzacţionare prin internet care oferă acces la piaţa locală, dar şi la numeroase pieţe străine. Şi alţi brokeri locali, precum Intercapital Invest, au lansat în ultimul an variante pentru mobil ale platformelor de tranzacţionare.

"Dezvoltarea aplicaţiei pentru telefoanele cu sistem de operare Android a fost un pas firesc având în vedere scopul declarat, de a oferi clienţilor noştri cele mai performante aplicaţii dedicate tranzacţionării la Bursă", a declarat Mihaela Biciu, director general al Tradeville.

Potrivit reprezentanţilor Tradeville, versiunile mobile ale platformei de tranzacţionare sunt accesate de mai puţin de 10% din numărul clienţilor care utilizează varianta web, dar rata de utilizare creşte în perioade de vacanţă sau când au loc evenimente importante. Listarea Fondului Proprietatea a determinat creşterea numărului de accesări pe mobil cu 33%, mai arată firma de brokeraj. Tradeville a ocupat anul trecut locul 12 în topul tranzacţiilor cu acţiuni de pe Bursă, cu un rulaj de 333 mil. lei, iar în ianuarie a coborât pe locul 16, cu tranzacţii de 40,6 milioane de lei.