Site-ul de recrutare Tjobs obţine o finanţare de 500.000 de euro. Printre investitori se numără şi omul de afaceri Alexis Bonte

Autor: Magraon Andreea 09.02.2011

Omul de afaceri francez Alexis Bonte, care a investit în anii anteriori în site-ul local de videosharing Trilulilu şi jocul de strategie online eRepublik, a finanţat cu 0,5 milioane de euro alături de Fundaţia Post Privatizare şi Andreas Cser, un angel investor din Londra, site-ul de recrutare pentru locuri de muncă în străinătate Tjobs.ro.

Potrivit reprezentanţilor Tjobs.ro, investiţia va ajuta compania să-şi îmbunătăţească ofertele cu locuri de muncă şi să modernizeze site-ul companiei. "Vrem să aducem în plus circa 30.000 de locuri de muncă în străinătate pentru români. Dacă anul trecut au fost în jur de 130.000 de locuri de muncă oferite românilor în străinătate, în 2011 vrem să fie peste 160.000", a declarat pentru ZF Călin Ştefănescu (32 de ani), CEO-ul companiei. El a mai ca în prezent se află în Europa pentru a încheia parteneriate cu diferite companii.

Tjobs.ro a fost lansat în 2009 de Călin Ştefănescu şi Sebastian Niezgoda.

Business-ul se bazează pe abonamentele oferite agenţiilor de recrutare, taxele percepute pentru promovarea CV-urilor şi comisionul obţinut din derularea contractelor de la companiile internaţionale care angajează. Taxele plătite de români pornesc de la 100 de euro, dar pentru multe joburi nu este necesară plata acestui commission.

Compania estimează afaceri de 1,2 milioane de euro pentru anul viitor. Potrivit oficialului Tjobs.ro, site-ul oferă în fiecare lună acces la peste 21.500 de noi locuri de muncă în străinătate pentru români.