Previziuni imobiliare: Preţurile locuinţelor vor scădea uşor în prima parte a anului şi ulterior se vor stabiliza

Autor: Mediafax 09.02.2011

Preţurile locuinţelor din România vor continua să scadă uşor în prima jumătate a anului şi se vor stabiliza în al doilea semestru, estimează firma de evaluare Darian, care previzionează şi o creştere a numărului de tranzacţii imobiliare, pe fondul continuării executărilor silite.

"Tendinţa de scădere a preţurilor se va apropia de punctul terminus în cursul anului curent, când piaţa se va stabiliza. În prima jumătate a anului va continua scăderea preţurilor, dar într-un ritm redus, de o cifră, după aceea urmând o stabilizare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Adrian Popa Bochiş, director-evaluare companii al firmei Darian.

Bucureştenii din sectorul 1, cei mai bogaţi "rentieri"

Reprezentanţii Darian estimează pentru acest an continuarea executărilor silite, care, dublată de relaxarea condiţiilor de finanţare, ar putea duce la înlesnirea tranzacţionării acestor imobile.

Lichidarea unor garanţii imobiliare ale creditelor neperformante, fapt care va permite fondurilor de investiţii să cumpere aceste credite neperformante la pachet, va fi alt fenomen care va apărea pe piaţă în acest an, potrivit Darian.

"Un moment important în acest an va fi existenţa unei legături strânse între vânzările de credite neperformante şi pornirea creditării. Cine cumpără proprietăţile executate are nevoie de finanţare", a declarat Adrian Crivii, preşedintele firmei. Citiţi mai mult despre preţurile locuinţelor pe www.mediafax.ro