Şeful Tjobs.ro caută clienţi pentru site în Europa

Autor: Magraon Andreea 09.02.2011

Călin Ştefănescu, directorul executiv al Tjobs.ro, un site de recrutare specializat în oferte pentru locuri de muncă în străinătate, încearcă să semneze noi contracte cu companii europene pentru a-şi atinge ţinta de creştere a cifrei de afaceri în acest an.

Ştefănescu negociază în prezent contracte cu producători de fructe şi legume din Germania la un târg care are loc în Berlin.

"Avem stabilite întâlniri cu peste 100 de companii în acest trei zile de târg (9-11 februarie - n.red.). Discutăm cu diferite companii, de la producători de fructe şi legume până la distribuitori", a declarat Ştefănescu (32 de ani). El a mai spus că în următoarele săptămâni va mai participa la un târg de turism la Milano, dar şi la altele de construcţii şi croazieră organizate în Europa.

Anul trecut, peste 138.000 de români au plecat la muncă în străinătate în ţări precum Marea Britanie, Germania, Grecia, Italia, Danemarca, Spania, prin intermediul Tjobs. Site-ul oferă în fiecare lună acces la peste 21.500 de locuri de muncă în străinătate pentru români.

Pe de altă parte, Tjobs va angaja în acest an nouă persoane în domenii precum vânzări şi suport tehnic. În prezent echipa este formată din 24 de angajaţi. Compania a finalizat recent o investiţie de 0,5 mil. euro din partea Fundaţiei Post Privatizare a lui Andreas Cser, un angel investor din Londra, şi a omului afaceri francez Alexis Bonte, care a investit în anii anteriori în site-ul local de videosharing Trilulilu şi jocul de strategie online eRepublik. Investiţia va ajuta compania să-şi îmbunătăţească ofertele cu locuri de muncă şi să modernizeze site-ul companiei. Cei trei investitori au cumpărat un pachet minoritar de acţiuni. Pachetul majoritar este deţinut de Ştefănescu şi Sebastian Niezgoda, fondatorii site-ului. Tjobs.ro a fost lansat în 2009 în Târgu-Mureş cu o investiţie iniţială de 0,1 mil. euro.

Businessul Tjobs.ro se bazează pe abonamentele oferite agenţiilor de recrutare, taxele percepute pentru promovarea CV-urilor şi comisionul obţinut din derularea contractelor de la companiile care angajează.