"Cum m-am îmbogăţit pe Bursă"

Autor: Adrian Cojocar 10.02.2011

Florin Gavrilă, investitor pe care mirajul randamentelor ridicate de pe Bursă l-a prins încă din anii timpurii ai pieţei, dărâmă mitul conform căruia bursa este un mijloc de a face bani din speculaţii, într-un interviu acordat ZF din seria "Investitori la Bursă".

La 43 de ani, Gavrilă a reuşit să strângă o avere de 350.000 de euro din investiţii de pe Bursă, după ce a intrat în piaţă la finele anului 1998 cu 10.000 de dolari şi spune că pe maximele pieţei, în vara anului 2007, deţinea un portofoliu evaluat la 1,2 milioane de euro.

El a beneficiat de creşterile fulminante ale SIF-urilor de după anul 2000, când randamentele au depăşit în anumiţi ani şi 100%.

"În opinia mea, făcutul banilor din speculaţii este o poveste. Poate pe termen scurt să prinzi o perioadă din viaţă în care eşti foarte norocos, dar pe termen lung nu este o opţiune. În cei 13 ani de când investesc am învăţat că bursa este guvernată de lăcomie şi frică, principalii factori care o mişcă. Am mai învăţat că o companie bună rămâne bună indiferent de tabloul economic şi că nu trebuie să speculez", spune Florin Gavrilă.