Explozie la Uzina Mecanică de la Sadu: Două femei au murit

Autor: Mediafax 11.02.2011

Explozia de la Uzina Mecanică de la Sadu, care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a alteia, a avut loc într-un atelier al unităţii unde era depozitată pulbere, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Daniel Tică. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj a precizat că explozia a avut loc în jurul orei 11.30, iar două femei au fost găsite carbonizate.

O treia persoană - un bărbat - a fost rănită grav , fiind dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

La rândul său, prefectul de Gorj Liviu Andrei a declarat că deflagraţia, care a fost urmată de un incendiu, a avut loc într-o magazie unde era depozitată pulberea necesară pentru două zile de lucru a unei secţii.

El a spus că din aprecierile directorului uzinei se pare că în momentul în care cele două femei transportau de la magazie în secţie o parte din pulbere s-ar fi produs o scânteie, fără a fi cunoscută cauza .

Potrivit acestuia, pompierii au ajuns la faţa locului în 4-5 minute, iar incendiul a fost localizat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj afirmă că în prezent nu mai există pericol de explozie.Citi]i mai mult despre explozia de la Uzina Mecanică de la Sadu pe www.mediafax.ro