Agitaţie la vârf: se caută un înlocuitor pentru Boc?

Autor: Emma Toader 14.02.2011
Mai mulţi lideri ai PDL au declarat în cursul zilei de ieri că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţi ai formaţiunii politice şi că din discuţiile purtate ar rezulta că "se caută un premier independent în locul lui Emil Boc".

Totodată, în după amiaza zilei de ieri, preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită la sediul Băncii Naţionale a României unde s-a întâlnit cu guvernatorul Mugur Isărescu, potrivit unor surse politice.

Surse din PDL au declarat că Băsescu a avut duminică o primă întâlnire cu lideri ai PDL la Vila Lac 1, unde ar fi discutat strategia pentru alegerile din partid. Discuţiile au continuat şi în cursul zilei de ieri, fiind programate noi întâlniri şi în cursul serii, după finalizarea întâlnirii dintre preşedinte şi guvernatorul Mugur Isărescu.

Sursele menţionate au arătat că participanţii au primit interdicţie de a dezvălui subiectele discutate.

"Se caută un premier. Independent", a spus un lider PDL.

La rândul lor, surse din partid au arătat că s-ar discuta despre posibilitatea ca Emil Boc să renunţe la funcţia de premier şi să candideze la alegeri pentru funcţia de preşedinte al PDL.

Conform surselor citate, este posibil şi ca alegerile privind noua conducere a partidului, programate pentru luna mai, să fie devansate, eventual să fie organizate peste o lună.

De asemenea, mai mulţi parlamentari s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu sunt informaţi în legătură cu aceste întâlniri şi că află din presă despre strategia partidului.