De Ruiter,PwC: Este strigător la cer să obligi firmele să plătească taxă pentru certificatul digital

Autor: Marius Radu - Mediafax 17.02.2011

Obligativitatea plăţii unei taxe de 50 de euro pentru ca firmele să obţină certificatul digital şi să poată depună online declaraţiile ar trebui eliminată, întrucât reprezintă o povară în plus, a declarat, joi, Peter de Ruiter, partener în cadrul PwC România.

"Autorităţile fiscale şi Ministerul Finanţelor ar trebui să faciliteze plata taxelor pentru contribuabili, să facă procesul plăţilor cât mai uşor cu putinţă. (...) Să oblige acele companii să plătească pentru semnătura digitală este strigător la cer, iar prevederea ar trebui eliminată imediat", a spus de Ruiter, în cadrul unui seminar pe teme de fiscalitate.

El a menţionat că taxa în sine nu este una foarte mare, însă ca principiu aceasta reprezintă o povară în plus pentru firme, mai ales că ele trebuie să plătească oricum alte taxe la bugetul de stat.

"E ca şi cum te-ai duce într-un magazin auto să cumperi o maşină, iar vânzătorul îţi spune că, dacă vrei să cumperi maşina, trebuie să plăteşti mai întâi o taxă de 50 euro", a spus de Ruiter.