Cine a fost propunerea lui Traian Băsescu la postul de premier

Autor: Mediafax 18.02.2011

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, joi seară, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat, în ultimele zile, ca posibil premier în locul lui Emil Boc.

Conform unor surse politice preluate de Antena 3 preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi seară cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier, informează Mediafax.

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.

Cine este Cristian Popa, personajul vehiculat pentru funcţia de premier

După întâlnire, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

El a avut întâlniri mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.