Generali Asigurări va fuziona cu Ardaf, iar noua entitate se va numi Generali România

Autor: Mediafax 18.02.2011

Generali Asigurări va fuziona prin absorbţie cu Ardaf, iar noua entitate, care se va numi Generali România, va păstra în portofoliu ambele mărci, ca urmare a deciziei grupului italian Generali, care controlează cei doi asigurători.

"Sub umbrela noii entităţi, Generali România, vom putea valorifica mai bine atuurile celor două mărci şi ne vom putea servi clienţii şi mai bine, prin intermediul unui larg portofoliu de produse, al prezenţei naţionale extinse. Fuziunea va crea o companie mai puternică, mai eficientă şi mai performantă şi va consolida prezenţa strategică, pe termen lung, a Grupului Generali în România, în concordanţă cu planurile acţionarilor", a declarat, în comunicat, Marie Kovářová, coordonator al operaţiunilor Generali Group în România.

Procedura juridică de fuziune presupune absorbţia Generali Asigurări de către Ardaf. De asemenea, păstrarea ambelor branduri implică şi menţinerea celor două reţele de vânzare.

"Această procedură, care este doar o formalitate tehnică, a fost determinată pe baza respectării aspectelor legale, de reglementare, financiare şi operaţionale ale fuziunii şi nu va influenţa forma noii entităţi. Fără a afecta scopul şi obiectivele planului de reorganizare, căile de derulare legală a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, în funcţie de indicaţiile şi solicitările venite din partea autorităţilor competente", se arată în comunicat.

După fuziune, Generali România va prelua toate obligaţiie faţă de clienţii celor două companii.