E oficial: după Ferrari, Bazac va aduce şi Lotus. Vedeţi aici ce maşini va vinde noul dealer Lotus

Autor: Bogdan Alecu 18.02.2011

Ion Bazac, fostul ministru al sănătăţii din partea PSD, care în 2007 a adus Ferrari în România, va deveni din primăvara acestui an şi dealer al mărcii sport britanice Lotus, potrivit oficialilor Forza Rossa. Compania va deveni reprezentant al mărcii engleze, cu service şi servicii aftersales pentru România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Primul showroom al constructorului englez va fi inaugurat săptămâna viitoare în partea de nord a Capitalei şi nu va fi integrat în actualul centru Ferrari, amplasat vizavi de aeroportul Otopeni. La inaugurarea noului showroom va fi prezentat şi noul monopost de Formula 1 al echipei Lotus Renault, care va debuta peste câteva săptămâni în noul sezon. Odată cu inaugurarea showroomului, va fi prezentat pe piaţa locală şi noul Esprit, care va fi lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de la începutul lunii martie, în timp ce lansarea comercială a sa va avea loc în 2012. În viitorul showroom vor fi prezentate pentru început sunt modelele Elise, Exige şi Evora.

În prezent în România sunt înmatriculate şase modele Lotus, majoritatea reprezentând modelul Elise. Constructorul englez deţinut de grupul Proton din Malaezia se află în prezent într-o campanie de relansare la nivel mondial, după ce în cadrul Salonului Auto de la Paris a prezentat cinci noi modele, acestea reprezentând noi generaţii ale Elan, Elise, Esprit dar şi noul Eterne, un coupe cu patru uşi. Noile modele vor fi lansate pe piaţa europeană într-un interval cuprins între 2011 şi 2015. preţul unui model Lotus va costa cel mai probabil între 40 şi 100.000 de euro, în funcţie de versiune.

Cel mai ieftin este Elise, care costă în jur de 40.000 de euro, având un motor de 1,6 litri şi 136 CP, în timp ce Evora, care dispune de un propulsor de 3,5 litri şi 280 CP ajunge la peste 60.000 de euro. Compania Forza Rossa a importat anul trecut peste 20 de modele Ferrari pe piaţa locală şi a atins o cifră de afaceri de aproape 8 mil. euro potrivit datelor anterioare ale companiei.