Raportul CE: Parlamentul nu a dat curs solicitărilor DNA în cazurile Ridzi şi Păsat

Autor: Mediafax 18.02.2011

Raporul CE publicat vineri consemnează faptul că Parlamentul a împiedicat investigarea faptelor de corupţie ale Monicăi Iacob Ridzi şi ale lui Dan Păsat, hotărând şi reducerea bugetului ANI în urma contrângerilor financiare, ceea ce poate împiedica publicarea declaraţiilor de avere şi de interese, scrie Mediafax.

Raportul Comisiei Europene (CE), publicat vineri, arată că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a continuat să obţină rezultate bune în ceea ce priveşte investigarea unor cazuri de înaltă corupţie, trimiţând în judecată un membru al Parlamentului European, trei foşti miniştri, doi foşti secretari de stat şi mai mulţi magistraţi.

Totuşi, arată CE, Parlamentul a dat vot negativ privind percheziţia unui calculator personal într-o anchetă referitoare la faptele de corupţie ale unui "fost ministru", astfel că parchetul va trebui să folosească celelalte dovezi pe care le deţine. În legătură cu aceeaşi persoană, precizează CE, Parlamentul a dat vot negativ pentru deschiderea unei anchete.

Într-o altă anchetă în curs privind un caz de suspiciune de acte de corupţie, Parlamentul nu a aprobat solicitarea parchetului de arestare preventivă, mai notează Comisia, referindu-se la cazul deputatului PDL Daniel Păsat.

În ceea ce priveşte ANI, Comisia Europeană constată că România a adoptat o lege îmbunătăţită de funcţionare a acesteia, însă Parlamentul a decis reduceri bugetare importante. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.