Protestele iau amploare în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Autor: Mediafax 19.02.2011

Mişcările de contestare a regimurilor autoritare din mai multe state din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au fost reprimate brutal de forţele de securitate, însă manifestanţii continuă să participe la proteste zilnice.

ALGERIA:

Importante forţe de securitate şi vehicule blindate patrulează piaţa 1 Mai, aflată în centrul capitalei Alger, loc de întâlnire pentru un marş al opoziţiei.

BAHRAIN:

Opoziţia a respins sâmbătă o ofertă de dialog prezentată de prinţul moştenitor, cerând drept condiţii prealabile demisia guvernului şi retragerea armatei din capitală, unde confruntările s-au soldat cu cel puţin şase morţi. Sâmbătă dimineaţă, armata s-a retras din capitală, însă poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe manifestanţii care încercau să ajungă în centrul oraşului.

EGIPT:

Guvernul, care asigură activităţile curente, urmează să se reunească sâmbătă, în timp ce armata, care a preluat puterea după plecarea preşedintelui Hosni Mubarak, a avertizat că nu va mai tolera manifestaţii care afectează economia ţării.

IRAK:

Câteva sute de văduve şi orfani, ale căror rude au fost victimele violneţelor declanşate după înlăturarea regimului lui Saddam Hussein, în 2003, au manifestat sâmbătă la Bagdad, pentru a cere o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă.

Citi]i mai mult despre protestele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord pe www.mediafax.ro