Fiscul face primele verificări ale averilor mari în 2012

Autor: Marius Radu - Mediafax 20.02.2011



Primele verificări ale persoanelor cu venituri mari vor avea loc anul viitor, întrucât pentru analiză sunt necesare declaraţiile de venit pe anul 2011, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Lazăr.

"Ca şi modalitate de verificare, nu se poate face înainte de anul viitor, pentru că declaraţiile de venit pe acest an le vom avea la dispoziţie numai din 2012", a spus Lazăr.

Oficialul Ministerului Finanţelor a reiterat că normele de aplicare a legislaţiei privind verificarea persoanelor cu venituri mari vor fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie.

Guvernul va asigura până la finele lunii martie necesarul de personal pentru departamentul din ANAF care va verifica persoanele cu venituri mari, structura urmând să devină operaţională până în august, reiese din scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

Executivul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.