Rolls-Royce trece la motoare electrice pentru Salonul de la Geneva

Autor: Radu Racu 20.02.2011

RollS-Royce, marca auto care include în modelele sale mai mult lux decât un târg de profil, a anunţat duminică lansarea unei versiuni electrice a modelului 102EX, care va fi prezentată oficial pe 1 Martie, în prima zi a Salonului Auto de la Geneva, scrie The New York Times.

Rolls-Royce nu a oferit detalii tehnice pentru noua versiune electrică însă compania a menţionat că automobilul va fi folosit ca un "banc de probă" în cadrul unui turneu prin America de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia, unde proprietarii de Rolls Royce vor avea ocazia să încerce şi modelul pe baterii.

"Trebuie să ne convingem că orice alternativă tehnologică şi îmbunătăţită am alege, rezultatul le va oferi clienţilor noştri o experienţă autentică, marca Rolls-Royce", a declarat Torsten Muller-Otvos, directorul general al Rolls-Royce pentru BBC News.

BMW, proprietarul mărcii Rolls-Royce, va prezenta la Geneva conceptul electric ActiveE, bazat pe compactele din Seria 1. Nu se ştie încă dacă RollS Royce va beneficia de aceeaşi tehnologie, însă va fi nevoie de câteva baterii puternice pentru a egala forţa motorului tradiţional V12 de pe actualul model 102EX, un mecanism care include circa 3 tone de fier şi poate propulsa maşina de la 0 la 100 de kilmetri pe oră în şase secunde.